20170309untitled+shoot-9285.jpg
BESØK HYGGELIGE CAFE PRESTTUN. SERVERER DEILIGE SMÅRETTER OG BAKST. ALLE RETTIGHETER.

BESØK HYGGELIGE CAFE PRESTTUN. SERVERER DEILIGE SMÅRETTER OG BAKST. ALLE RETTIGHETER.

20170310untitled+shoot-9549.jpg

Ustaoset

Populære Ustaoset er omkranset av fin natur og flotte turområder. Om det mer “urbane” frister kan du f. eks ta turen østover til Geilo eller vestover til Haugastøl og Rallarvegen.

Det kun 10 minutters med buss tog eller bil til Geilo hvor det finnes shopping, et godt utvalg av restauranter og slalåm

Sentrum byr på egen togstasjon, velassortert nærbutikk og hyggelig sesong-kafe`

Ustaoset er ei hyttegrend i Hol kommune i Hallingdal i Buskerud fylke, som ble bygd opp omkring Ustaoset stasjon med Bergensbanen fra begynnelsen av 1900-tallet og er i dag en av norges største hyttebyer. 

Ustaoset har en flott beliggenhet med spektakulær natur med Nasjonalparken og berømte Hallingskarvet som nærmeste nabo.

Her finner man roen og ekte nostalgisk stemning.

Visste du at; Navnet Ustaoset har samanheng med det norrøne "ast" eller "ost", som betyr "kjærleik", Navnet kom ikke i bruk før med jernbanen. Før den tid sa man Osestølen eller bare Oset. For mer historie, se: lokalhistoriewiki.no.

 

Natur og friluftsliv

Hardangervidda byr på mange fine sykkelruter og er et utmerket utgangspunkt for både sykkel- og bilturer langs hele sørlandskysten. Andre populære aktiviteter i områdetfisking, ridning, padling, kiting. Dagsturer til Finse, Vøringfossen og Flåm er populære destinasjoner.